Sightseeing i Løvebyen

Da Singapore er sådan et multikulturelt sted, er der flere små områder, hvor forskellige kulturer er mere koncentrerede end andre. Tirsdag aften fik vi set China Town, og onsdag besluttede vi os for at starte med at se Little India og Arab Street. Begge områder var utroligt farverige. Det er ret surrealistisk når man skifter fra de forskellige områder, for det er som om at komme fra et land til et andet. Vi fik set både et hinduistisk tempel og en stor flot moske, og utallige små souvenirbutikker og restauranter der solgte hhv. indisk og arabisk mad.

Senere på dagen gik vi igennem et meget flot og stille område, hvor vi kunne nyde at gå og lytte til dyrelydene. Det er meget længe siden jeg har været et sted, hvor man virkelig kunne høre og dufte naturen.

Herefter tog vi videre til Orchard Street, som er en kæmpe shopping-gade. Gaden er proppet med luksus-mærkevarer-butikker og mange store stormagasiner.

IMG_6802

Om aftenen havde vi planlagt at tage over mod Gardens of the Bay og se den futuristiske park. På vejen der over så vi også en af statuerne af Singapores maskot, The Merlion:

IMG_6813

Vi kom også tilfældigvis forbi et lille karnevals-område, hvor entréen var gratis, så vi kiggede os lidt omkring der:

Da vi ankom til parken blev jeg helt overvældet af synet. Det var virkelig som at træde direkte ind i en science fiction film. Jeg var slet ikke klar over at sådan et sted fandtes i virkeligheden.

I løbet af vores besøg af stedet lærte jeg, at Singapore er et meget miljøbevidst land. Hele parken er baseret på de såkaldte “Supertræer”, der er fremtidslignende konstruktioner, i form af gigantiske “træer” og parkens elektriske funktioner er baseret på vedvarende energi. Singapore er generelt også bygget omkring idéen om at planter og træer skal være en del af den moderne by og dens bygninger. Singapore blev fremstillet som den ideelle by, og et eksempel som hele verden burde følge. I sig selv vel ikke er helt forkert, men når man tager højde for at Singapore er så lille og rig en stat, er det alligevel ikke en realistisk idé at overføre de samme principper på andre lande.

Under alle omstændigheder var det et utroligt imponerende sted, og vi så et helt fantastisk lys-show med Supertræerne sidst på aftenen. Jeg valgte at lade telefonen ligge i løbet af showet, og opleve det fuldt selv i stedet for at filme det, så i må nøjes med min forsikring om at det var yderst imponerende. 😉 Jeg nåede dog at fange et par billeder af træerne med lys i inden showet begyndte:

Vi afsluttede dagen på det nærtliggende madmarked, hvor jeg smagte den populære “Satay”-ret, hvilket egentlig “bare” er forskellige slags kød på spid. Det var anerledes end hvad jeg normalt spiser, for jeg bryder mig normalt ikke om store mængder af kød på en gang, men når det bare er en enkelt gang på en ferie smager det nu godt nok:

Reklamer

One thought on “Sightseeing i Løvebyen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s