Min rejse til det sydlige Korea (dag 2: Gyeongju)

På den anden dag tog jeg bussen til den forholdsvis nærtliggende by Gyeongju. Hele grunden til at jeg ville besøge den sydøstlige del af Korea til at starte med var, at jeg havde læst om hvor fantastisk Gyeongju skulle være. Stedet er kendt som “et museum uden vægge”, da den er proppet med interessante historiske områder fra Silla-perioden, hvor byen var hovedstaden i Korea.

Jeg havde igen ikke planlagt min tur derhen specielt grundigt, så jeg tog den første bus jeg så, da jeg læste at den kørte mod det buddhistiske tempel Bulguksa, som Gyeongju er kendt for (og som bl.a. står på UNESCO’s verdensarvsliste). Templet blev bygget for at huse bøn om beskyttelse fra invasion af fremmede lande (hvilket ikke endte med at virke specielt godt for dem, da templet blev brændt ned af japanerne i 1593). Det var kæmpestort, med flere forskellige helligdomme (som jeg naturligvis ikke kunne tage billeder af, så hvis man vil se dem må man tage derhen selv!😝). Jeg fik dog en masse billeder af de mange farverige lanterner der var hængt op i anledningen af Buddhas fødselsdag om 2 uger:

Det var en lidt regnfuld og halv-kølig dag, så jeg besluttede mig for at sætte mig ned og drikke en kop traditionel koreansk te. Jeg prøvede den såkaldte “5-smags-te”, hvor de 5 smage skal være sød, sur, bitter, salt og varm. Jeg ved nu ikke om jeg ville kategorisere “varm” som en smag, men den smagte nu godt! Jeg prøvede også en traditionel kage som Gyeongju er kendt for, som smagte unægteligt som den japanske kage dorayaki. Jeg læste  senere op på det, og det viser sig at ham der gjorde kagen berømt i området havde studeret i Japan, og smagt Dorayaki der. Men da han forsøgte at sælge det i Korea solgte det ikke så godt, så han prøvede at lave det med en lokal bygmel, og det solgte pludseligt meget bedre. Det syntes jeg var en sjov lille ting at lære!

Det var stadig tidlig eftermiddag da jeg havde set templet, men regnen var begyndt at tage til, så jeg besluttede mig for at bruge noget tid på det koreanske nationalmuseum’s afdeling i Gyeongju. Jeg var tydeligvis ikke den eneste der havde fået den idé, for der var kø for at komme ind!

Jeg så den historiske del af museet, der omhandlede perioderne op til og under Silla-perioden. Gyenogju er specielt kendt for de mange gravhøje af kongerne under Silla-perioden, hvori man har fundet rigtig mange levn fra fortiden. Det var rigtig interessant, og jeg lærte bl.a. at de gamle koreanere godt kunne lide at blive begravet med fugle-formet keramik (ifølge museets teori fordi de tænkte det ville hjælpe dem med at flyve op til himlen). 🐦

Da jeg havde set udstillingen var regnet døet ned, så jeg valgte at gå hen for at se de gravhøje jeg havde lært så meget om på museet (jeg var endda så heldig at se et kort på museet, hvor de foreslog en gåtur derhen). Jeg syntes mest af alt de lignede noget fra teletubbies eller hobbit-højene fra ringenes herre:

Gennem min dag i byen lagde jeg mærke til at stort set alle bygninger var lavet i den traditionelle koreanske stil. Det skabte en speciel stemning af at man virkelig gik rundt i fortiden, hvilket var rigtig spændende at opleve. Selvom vejret måske kunne have været bedre, nød jeg virkelig at besøge Gyeongju og lære mere om den koreanske historie!

Reklamer

One thought on “Min rejse til det sydlige Korea (dag 2: Gyeongju)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s