Sommerlejr!☀️

Det er med et tungt hjerte at jeg nu må indse, at jeg har været på min sidste ekskursion med børnene fra Songpa YMCA. Da jeg startede med at arbejde der, troede jeg at dette her år ville blive et helvede, pga larmen og hysteriet som 5-årige børn formår at skabe. Jeg har så gennem tiden, især i takt med at jeg har lært mere koreansk og derved kunnet kommunikere med børnene, lært at de i virkeligheden er små energibobler fulde af glæde og kærlighed. Det var derfor en både sjov og god oplevelse at være på sommerlejr med dem i denne uge, men også sørgeligt, da jeg om få uger skal til at sige farvel.

Vi startede udflugten klokken 9 torsdag morgen, hvor børnene ankom på skolen. Derefter tog vi bussen ud til et stort vandland, hvor vi skulle tilbringe størstedelen af dagen. Jeg var faktisk ikke klar over at vi skulle besøge sådan et stort sted, fordi på programmet stod der bare “svømmehal”, men i virkeligheden var det enormt, med mange etager samt en udendørs areal oppe på taget.

Koreanere har en mærkelig vane med at tage ud og svømme fuldt påklædt, dvs med badedragt på, plus shorts og t-shirt udover. Desuden bruger de i vandland som det vi besøgte ikke badehætter som man normalt gør i svømmehaller, men i stedet helt normalt kasketter. Heldigvis havde jeg en kasket med så jeg ikke var helt udenfor! 😅 Jeg kunne ikke tage min telefon med ind, da jeg med 100 procents sikkerhed ville have tabt den i vandet, men jeg har fået nogle billeder, som mine kollegaer fik taget:

Efter en lang dag og med en masse meget våde kasketter, tog vi videre til stedet hvor vi skulle overnatte. Det viste sig at være det samme sted som vi har holdt de to lejre med de andre frivillige, og hvor vi også skal tilbage igen på mandag, for at afholde den sidste lejr.

Efter at have spist aftensmad havde lærerne planlagt en masse forskellige lege, hvor børnene kunne vinde små præmier. Der var bl.a. en konkurrence om at holde balloner i luften så længe som muligt og en kop-stablingsleg.

I løbet af legene lagde jeg mærke til at en af drengene fra min klasse sad og smilte til mig, og så hørte jeg ham sige “안나 선생님을 안아줘야지…” hvilket direkte oversat betyder “jeg burde/har lyst til at kramme Anna-seonsaengnim (lærer)”. Det lyder mærkeligt på dansk, fordi danskere har ikke den samme vane med at snakke til sig selv som koreanere har. 😂 Men i hvert fald gik der ca. 5 minutter og så løb han hen og krammede mig ud af det blå og satte sig tilbage igen bagefter… 🤗

Da vi var færdige med alle legene skulle vi se en film. Allerede på det tidspunkt (klokken var omkring 8) syntes jeg at jeg selv var begyndt at blive lidt søvnig efter dagens mange aktiviteter, men de har det med at holde børnene vågne ret længe her. Da filmen var færdig (lidt over 9) havde vi forberedt en slags mellemmad til børnene (koreanere har nogle anderledes vaner når det kommer til snacks😅):

Efterfølgende var det blevet sengetid og omkring klokken 22 efter alle havde børstet tænder blev lyset slukket. Jeg sov på værelset hvor pigerne, en af lærerne samt en af de andre frivillige, Nadia, også skulle sove. Da læreren slukkede lyset sagde hun dog til Nadia og jeg at vi ikke skulle falde i søvn, men bare vente på at børnene sov. Det gjorde vi så, og ca 40 minutter senere fulgte vi efter hende ud og hen til et andet lokale, hvor nogle af de resterende lærere, der ikke havde lagt børn i seng, havde bestilt en masse mad (bl.a. grisefødder, hvilket er meget populært her), øl og soju og stilt det frem. Selvom jeg har boet her i næsten 1 år nu overrasket koreanernes drikke-kultur mig altså stadig! Vi sad der og drak og spiste indtil kl 2, hvorefter vi endelig kom i seng og sove efter lange dag (og aften). 😴

Dagen derpå var programmet heldigvis ikke nær så hårdt. Vi blev vækket klokken 7 af børnene der rendte rundt, og efter at have pakket tingene sammen spiste vi morgenmad. Om formiddagen skulle vi lave nogle flere aktiviteter, bl.a. et kreativt projekt, hvor børnene lavede nogle forfærdelige blinkende halskæder:

Til sidst spiste vi frokost, og derefter vandmelon, som er en ret luksuriøs frugt herovre (jeg hørte lærerne sige at den vi havde med kostede 12000 won, hvilket svarer til omkring 70 danske kroner)!🍉

Jeg havde to rigtig gode dage med mine søde børn, og selv tanken om at skulle forlade dem snart er svær for mig at bære. Det er jo sådan med dem, at de ikke rigtig forstår hvem jeg er og hvad jeg laver der. For dem er jeg en lidt mystisk udlænding der pludselig dukkede op ud af det blå og kommer for at lege med dem og hjælpe til. Og jeg ved godt at det, selvom jeg vel har kunnet tilføje noget positivt til deres hverdag, ikke kommer til at have nogen særlig indvirkning på dem når jeg rejser. Jeg forsvinder lige så pludseligt som jeg ankom, og efter et par uger dukker der en ny op til at tage min plads. Det er mærkeligt at tænke på, men det generer mig egentlig ikke. Det vigtige for mig er at jeg har haft dette her år sammen med børnene, og har nydt al den tid jeg har haft med dem.😊

Reklamer

One thought on “Sommerlejr!☀️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s