Afslutningslejr

Jeg har egentlig ikke lyst til at skrive dette her indlæg, for det gør det meget sværere at lade som om det ikke er virkeligt… Jeg er lige kommet hjem fra den sidste lejr med de andre frivillige, og hjemrejsen begynder at true i horisonten. Det føles som om vi alle satte sejl og tog ud på et stort eventyr sammen for et år siden, og nu er på vej ind til havnen igen. Før lejren var det lettere at benægte at vi snart skal rejse, men nu er jeg tvunget til at se det i øjnene! Under alle omstændigheder havde vi en god, om end en del sørgelig, sidste lejr sammen.

Vi tog afsted mandag eftermiddag, og havde en hyggelig første aften, hvor vi evaluerede året med Mr. Kim, især hvordan vores arbejdspladser havde fungeret. Det var spændende at høre hvordan de andre havde haft det, og hvilke medgange og modgange de havde haft med deres arbejde. Lejren foregik på Darakwon lejrstedet, det samme sted som velkomst- og midtvejslejren samt sommerlejren jeg var på med mit arbejde i sidste uge.

Den næste dag stod vi op til utroligt smukt vejr, hvilket var heldigt, da vi havde planlagt at tage på en vandretur i de omkringliggende bjergområde. Vi havde en meget smuk tur i naturen, også selvom varmen måske var lidt for meget at det gode.😝

Efter vandreturen foreslog Mr. Kim at vi spiste frokost i området, så vi fik alle forskellige versioner af varm suppe/stuvning, som koreanere spiser ofte om sommeren, da det skulle være sundt at spise noget varmt og svede i heden. 😅

Da vi kom tilbage havde vi noget fritid, så nogle af de mere energirige tog et spil fodbold mens vi andre (bl.a. mig) så på fra sidelinjen (i skyggen!).⚽️

IMG_9133

Lidt senere begyndte vi at forberede aftensmaden, som bestod af koreansk BBQ, grillet lige uden for vores hytter på lejrstedet af Mr. Kim. Den koreanske måde at grille på er virkelig noget specielt, og jeg ved ikke helt om jeg kommer til at kunne nyde en dansk grillaften på samme måde efter dette år!

Efter vi havde spist havde vi vores anden evaluering, hvor vi snakkede om de forventninger og bekymringer vi havde haft (og skrevet ned) i starten af året. Jeg syntes det var en god måde at tale om året på og selv få et godt overblik af de mål jeg har nået i løbet af året. I slutningen af mødet havde jeg en lille gave jeg havde forberedt til de frivillige og Mr. Kim. Jeg havde lavet nogle svaner af papir, i farverne af flaget for landet som hver frivillig kommer fra. Det virkede som om de var glade for dem, og jeg er glad for at kunne have givet dem en lille ting for at sige tak for året. Til gengæld bad jeg dem alle skrive under på et fotoalbum jeg har lavet, med polaroidbilleder jeg har taget i løbet af året.

Til sidst på aftenen fik vi også tændt nogle stjernekastere, for at fejre et velafsluttet ophold her i Korea:

Den næste dag havde vi et kort sidste møde, hvor vi fortalte hinanden om vores fremtidsplaner, og modtog et certifikat for vores deltagelse i ICYE programmet, samt et fint bogmærke i form af den traditionelle koreanske klæde. Vi fik også taget et sidste gruppebillede sammen. Når man sammenligner det med det vi tog på den første lejr har vi egentlig ikke ændret os så meget udenpå, men det man ikke kan se er alt det vi har lært og oplevet i løbet af året!

Nu hvor mit år i Korea er ved at nærme sig sin ende skal jeg til at vænne mig til tanken om at skulle tage afsked med et land som i et år har været mig hjem, og hvor jeg har fordybet mig i et nyt sprog, en ny kultur og et spændende arbejde. Alle os frivillige går hver vores vej, og selvom det er sørgeligt at skulle sige farvel ved jeg at dette år vi har haft sammen altid vil have en speciel plads i alle vores hukommelser. Det sværeste for mig er nok at skulle erkende at dette kapitel i mit liv er ved at slutte. En tid som jeg har nydt så meget er ved at være forbi, og det er svært at forstå. Men Korea og de mennesker jeg har lært at kende her har været med til at forme den person jeg er blevet til post-sabbatår. Så selvom jeg snart skal hjem, kan jeg trøste mig selv med at det altid vil være med mig på en måde.

Reklamer

One thought on “Afslutningslejr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s